Carmina
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Carmina

Fragment 134 (156)

Është një fushë, Hellopia, shumë pjellore dhe me luadhe të mira

e pasur në dele dhe në qe këmbëharkuar;

këtu banojnë burra me shumë kope gjedhësh

dhe një sasi e panumër fise mortarësh;

këtu, në pjesën më të fundit është ndërtuar Dodona;

këtë Zeusi e deshi që të jetë një faltore

e vyer për njerëzit...

info@balkancultureheritage.com