Libri II
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Libri II

Përtej deti i gjerë shtrihet, qoftë kur anijet me vela

shkojnë drejt skelave të tua o Kerkyrë, qoftë kur majtas synohet

Epidamni ilir, duke u drejtuar drejt valëve të Jonit.

Këtu strehohen varkëtarët, kur Adriatiku të gjitha fuqitë e veta

i vë në lëvizje, dhe kur Keraunia fshihet ndërmjet reve, dhe kur

Sasoni kalabrik, zhduket nën valët shkumbëzuese.

info@balkancultureheritage.com