Libri XXIII
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Libri XXIII

Pastaj filloi lufta midis ushtarëve të tij të huaj mercenarë dhe sikulëve. Kjo shkaktoi ardhjen e Pirros, mbretit të Epirit në Siqeli dhe ky luftoi me punët dhe mamertinët, por kur u kthye nga Siqelia në Itali u mund në një betejë nga romakët dhe u kthye në Epir.

info@balkancultureheritage.com