Ngjarjet në Serbi
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Ngjarjet në Serbi

Qeveria serbe rriti numrin e xhandarmerisë së saj në vitin 1278/janar 1862 dhe gjatë muajve shkurt dhe mars vrau disa turq. Kjo ngjarje u shoqërua nga një periudhë trazire dhe kaosi, gjatë të cilës kështjella e Beogradit iu dorëzua, në vitin 1284/1867, pa luftë serbëve. Qeveria osmane nuk ishte e aftë të bënte asgjë kundër Serbisë, sepse ata e dinin se fuqitë evropiane nuk do t'i lejonin turqit ta thyenin fuqinë e serbëve.

info@balkancultureheritage.com