Çështjet detare
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Çështjet detare

Javuz Sulltan Selimi nuk nënvlerësonte rëndësinë e lundrimit detar. Ndërkohë që ishte në Egjipt, ai priti Selman Reisin, komandantin e flotës në Detin e Kuq, gjatë Devletit Memluk. Më pas ai mori urdhrin për tu nisur drejt Stambollit. Pasi u kthye nga Egjipti, Javuz Sulltan Selimi ndërtoi një kantier detar në Haliç (Briri i Artë) dhe urdhëroi ndërtimin e 150 anijeve të reja, ndërkohë që 150 anije ishin tashmë pjesë e flotës së tyre. Republikën e Venedikut e zuri paniku nga ky veprim dhe vazhdoi të paguante rregullisht haraxhin për ishullin e Qipros. Venedikasit e fortifikuan atë, si masë paraprake dhe filluan të kërkonin aleatë në Evropë. Nga ana tjetër, Papa Leoni X ishte angazhuar në përgatitjen e një Kryqëzate të re kundër Devletit Osman; ai dërgoi kardinalët e tij në Austri, Francë, Angli dhe Spanjë që të krijonte me ndihmën e këtyre vendeve një aleancë kundër osmanëve. Javuz Selimi krijoi kushtet që Spanja t'i shmangej kësaj aleance, duke i treguar ambasadorit të saj, që erdhi në Stamboll në vitin 1519, për kushtet e vizitorëve të krishterë në Kishën Kamame, në Jerusalem. Nëse Mbreti i Spanjës dëshironte të lidhte një traktat paqeje me të, duhej që ai të dërgonte delegatin e tij.

info@balkancultureheritage.com