Antigonea
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Antigonea

Antigonea ndodhet në qendër të luginës së Drinos, përballë Gjirokastrës. Qyteti i lindur në v. 297-295 p.e.s. u kthye në kryeqendrën ekonomike, administrative dhe kulturore të fisit të Argjirinëve. Qyteti shtrihet në një terrenit, i harkuar në formën e një guaske 100 m të gjerë dhe 20- 25 °të pjerrët. Në të kemi gjetur blloqe me seksion 0.40 x 0.55 dhe gjatësi 1.2 m, me brinjën gjatësore të harkuar lehtë, të cilët duket se u përkisnin rreshtave të mesëm të shkallares së një teatri.

info@balkancultureheritage.com