Arsenali
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Arsenali

Public building in the agora wall, possibly the arsenal, or the prision, middle of the
3rd century BC.

Në perëndim të prytaneionit, por me një disnivel prej 3 m, gjëndet një ambient pa dritare me përmasa 18,20 m x 6,20 m, i ndërtuar prapa murit të agorasë. Një radhë kolonash tetëkëndëshe shërbenin për të mbajtur dyshemenë e katit të parë, i cili ngrihej mbi rrafshin e agorasë. Izolimi i katit të poshtëm dhe integrimi në agora dëshmon se ndërtesa kishte një karakter publik, ndoshta një arsenal për armët, apo burg. Ndërtesa ka qenë rindërtuar menjëherë pas vendosjes së kolonisë romake, duke përdorur një muraturë të tipit opus reticulatum.

info@balkancultureheritage.com