Bejliku Karamanogllu (Karamanoglu)
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Bejliku Karamanogllu (Karamanoglu)

Ndërkohë që Sulltan Muradi ishte në pjesën evropiane të Devletit Osman, Mehemmed Beu i Karamanit, u përpoq të pushtonte kështjellën e Antaljas në vitin 830/1426, por ai vdiq gjatë këtij rrethimi. Djali i tij, Ibrahim Beu, shkoi në Konja, por xhaxhai i tij, Ali Beu, e kishte marrë ndërkohë në dorë sundimin e Karamanit. Kështu, Ibrahim Beu u arratis së bashku me të vëllain, Isain, dhe u strehua tek Sulltan Muradi. Ky i fundit ju siguroi atyre mbrojtje dhe i martoi me dy motrat e tij.

info@balkancultureheritage.com