Biblioteka
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Biblioteka

Biblioteka

Është një ndërtim i thjeshtë katërkëndësh 10 x 11m. i realizuar me të njëjtën teknikë dhe sipas të njëjtit plan urbanistik me buleuterionin. Ka qenë inkuadruar brenda një shëtitoreje të hershme, duke ruajtur fasadën e saj. madje dhe pjesën e poshtme të nisheve. Parvazet që profilojnë muret e brendshme të ndërtesës mund të kenë shërbyer për mbështetjen e rafteve prej druri. gjë që e bëri L. Rey-n të identifikonte këtu bibliotekën - arkiv të Apolonisë në shek.II m.Kr.

info@balkancultureheritage.com