Bylisi
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Bylisi

Stadiumi i Bylisit, më i thjeshti ndër ta, ndodhet në agoranë e qytetit, para cisternës nëntokësore që e kufizon sheshin nga perëndimi. Shkallarja e tij përbëhet prej një krahu të vetëm drejtvizor 134 metërsh, me shtatë rreshta për uljen e spektatorëve.

Nisur nga norma 0.36 m/person, në këta rreshta 0.30 m të lartë dhe 0.40 m të gjerë mund të uleshin rreth 2600 spektatorë. Para rreshtit të poshtëm, kalonte kanali i hapur i ujit ku mund të pinin atletët dhe spektatorët. Mëtej, i ndarë prej kanalit të ujit me një bordurë guri, vijonte kanali i derdhjes së ujërave

info@balkancultureheritage.com