Diaporit
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Diaporit

Diaporit

Në bregun lindor të liqenit të Butrintit është gërmuar një vilë e madhe romake e shek. I-II m. Kr„ e cila ka qenë ndertuar në trojet e një vile me të hershme të periudhës helenistike.

Vila shtrihet në një sipërfaqe prej rreth 2000 m katorë, e vendosur në terraca që zbresin në faqen e kodrës drejt bregut të liqenit. Ambientet kryesore, të pajisura me hypokaust, zënë pjesën jugore të vilës, ndërsa ato veriore ishin ambiente shërbimi. Vila ka qenë e lidhur kryesisht me administrimin e pronave dhe mungojnë mozaikët dhe zbukurimet arkitektonike.

Punime konservimi kanë siguruar qëndrueshmërinë e strukturave dhe zona është e hapur për vizitorët.

info@balkancultureheritage.com