Ekspedita në Çehrin
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Ekspedita në Çehrin

Hatman Dorosenko deklaroi vartësinë e tij ndaj Rusisë, dhe planifikoi ti jepte Çehrinin, që në atë kohë ishte kryeqyteti i Ukrainës. Për këtë arsye, ushtria osmane mbërriti në këtë vend, dhe u ndesh me një ushtri të përbërë nga 40.000 luftëtarë të fuqishëm rusë, nga të cilët 20.000 kishin hyrë në kështjellë. Megjithatë, kështjella u hap ndaj Islamit dhe ushtria ruse u tërhoq. Në vitin 1681, Devleti Osman lidhi një traktat paqeje më Rusinë sipas të cilit, Lumi Ozi (Dnjepër) u bë kufiri ndarës midis territoreve osmane dhe ruse.

info@balkancultureheritage.com