Faltorja B
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Faltorja B

Faltorja B

Mbi tarracën që kufizon propiletë nga jugu është zbuluar bazamenti i një faltoreje të shek.I m.Kr. Ajo ka formën tipike të tempujve romakë të orientuar, me podium. Hyrja për në faltore ishte nga lindja dhe paraprihej nga një portik me gjerësi 3 m.

Disa copa kolonash pa kanelyra, prej mermeri ngjyrë blu dhe disa sima me kokë luani dhe pjesë të tjera arkitektonike, dëshmojnë për prezencën aty afër të rrënojave të një tempulli të madh e të bukur të periudhës së Severëve.

info@balkancultureheritage.com