Gjetje arkeologjike
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Gjetje arkeologjike

Objekte varrimi nga varrezat monumentale në Selcë të Poshtme
Objekte varrimi nga varrezat monumentale në Selcë të Poshtme
...
Shtat gruaje me veshje ilire punuar në gur shek. III-II p.e.sonë Vlorë
Shtat gruaje me veshje ilire punuar në gur shek. III-II p.e.sonë Vlorë
Gur varri i një gruaje ilire me emrin Lepidia shek. I p.e.sonë, Dyrrah
Gur varri i një gruaje ilire me emrin Lepidia shek. I p.e.sonë, Dyrrah
Figurë bronzi lidhur me mitologjinë e kohës
Figurë bronzi lidhur me mitologjinë e kohës
Figurinë bronzi e Poseidonit, përfytyrim mitologjik i perëndisë së deteve, Antigone, shek. II p.e.sonë
Figurinë bronzi e Poseidonit, përfytyrim mitologjik i perëndisë së deteve, Antigone, shek. II p.e.sonë
Sfinks prej bronzi - trup shpendi e kokë gruaje - përhapur në mitologjinë e lashtë, shek. II p.e.sonë, Antigone.
Sfinks prej bronzi - trup shpendi e kokë gruaje - përhapur në mitologjinë e lashtë, shek. II p.e.sonë, Antigone.
Bust i një djaloshi punuar në mermer shek. II p.e.sonë, Buthrot
Bust i një djaloshi punuar në mermer shek. II p.e.sonë, Buthrot
Koka e Apollonit e ashtuquajtura "Hyjnesha e Butrintit" vepër arti, skulpturë punuar sipas shkollës praksiteliane të shek. IV p.e.sonë.
Koka e Apollonit e ashtuquajtura "Hyjnesha e Butrintit" vepër arti, skulpturë punuar sipas shkollës praksiteliane të shek. IV p.e.sonë.
Herkuluiana e Madhe
Herkuluiana e Madhe
Shtat i Erosit shek. II e.sonë gjetur në Qesaret, Tepelenë.
Shtat i Erosit shek. II e.sonë gjetur në Qesaret, Tepelenë.
Figurinë e vogël bronzi e Erosit me delfinë, shek. III e.sonë, gjetur në Dyrrah.
Figurinë e vogël bronzi e Erosit me delfinë, shek. III e.sonë, gjetur në Dyrrah.
Enë balte në trajtën e një koke fëmije shekujt e parë të e.sonë. Tren.
Enë balte në trajtën e një koke fëmije shekujt e parë të e.sonë. Tren.

info@balkancultureheritage.com