Gjetjet arkeologjike
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Gjetjet arkeologjike

Prej 461 monedhave 385 i përkasin Lidhjes së Epirit (Artemis - shtizë, Zeus - rrufe, Zeus/ Dionë- rrufe, Dionë- trekëmbësh/ 234- 168 p.e.sonë.). Kjo sasi dhe lingota monedhash të papërfunduara e tregojnë Antigonenë qendër të prerjes së monedhave të Lidhjes Epirote. Më tej vinë monedhat e Ambrakisë (51), të Maqedonisë (12), të Kerkyrës (10), Epidamnit, Apolonisë dhe Orikut.

Numrin më të madh të gjetjeve metalike e përbëjnë veglat e bujqësisë dhe artizanatit dhe më pak armët. Qeramika përfaqësohet me një shumicë vulash qeramike ndërtimi, qeramikë ambalazhi dhe qeramikë tryeze e shek. III-II p.e.sonë. Qeramika e periudhës romake mungon.

info@balkancultureheritage.com