Gjetjet arkeologjike
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Gjetjet arkeologjike

Mburoja ilire nga fasada e varrit monumental nr 2.
Clippus me paraqitjen e një burri, gjysma e dytë dhe shekulli II pas Krishtit
Erosi si aktor. Reliev i aplikuar nga një vazo bronzi e shek. III p.e.s
Afërdita. Terrakota e prodhimit vendas, e gjetur në varrin nr 2. fundi i shekullit III p.e.s

H. Ceka botoi varrin e parë monumental (Ceka, H. 1948). Më 1969-1970 u kryen gërmime nga Muzeu i Pogradecit për zbulimin e dy varreve të tjerë monumentalë. Më 1970-1972 u kryen gërmime sistematike nën drejtimin e N.Cekës (Ceka, N. 1972 dhe 1985).

info@balkancultureheritage.com