Gjetjet arkeologjike
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Gjetjet arkeologjike

Dish of Apulian production, found in the necropolis of Lissus.
Middle of the 3-rd centry BC
Përkrenare bronzi ilire, e gjetur në Dushk (Lushnjë), fundi i shekullit të III p.e.sonë

Në blloqet e rrethimit antik janë gjetur dy mbishkrime të gdhendura si tabula ansata. Në to përmendet L(ucius) Gaviarius, duumvir quinquen-nales dhe Augur i Lisit, i cili pati ribërë bashkë me dumvirin Gai Jul Meges-in, për 3500 sesterca (por(tam) et turrim ex d(ecreto d(ecurionum) d(e) p(ropria) p(ecunia) reficiu(ndas) coeraverunt ei-demque pr(o)baverunt, conslat sestertium trium milium quingentorum CIL 3 1704).

info@balkancultureheritage.com