Historiarum Philippicarum
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Libri VIII

Volumi i tetë përmban ... se si u mundën nga Filipi mbretërit ilirë, se si u nënshtrua Thrakia eThesalia dhesi u vendos në Epir mbreti Aleksandër, pasi u rrëzua Arryba...

Libri XII

Për veprimtarinë e Arhidamit mbreti të Lakedemonisë dhe Aleksandrit Molos në Itali, të cilët që të dy u asgjësuan këtu, bashkë me ushtritë e tyre.

Libri XVI

Se si pas vdekjes së Kasandrit, kur filloi lufta midis të bijve, Demetri, i thirrur nga njëri prej tyre në ndihmë, e vrau atë dhe zuri mbretërinë maqedonase. I dëbuar prej këndej pas pak kohësh nga mbreti i Epirit, Pirrua, ai i transferoi veprimet ushtarake në Azi.

Libri XXIII

Pastaj filloi lufta midis ushtarëve të tij të huaj mercenarë dhe sikulëve. Kjo shkaktoi ardhjen e Pirros, mbretit të Epirit në Siqeli dhe ky luftoi me punët dhe mamertinët, por kur u kthye nga Siqelia në Itali u mund në një betejë nga romakët dhe u kthye në Epir.

Libri XXV

Se si Pirrua, pasi u kthye nga Italia, i mori Antigonit mbretërinë maqedonase, rrethoi Lakedemoninë, vdiq në Argo dhe se si i biri i Pirros Aleksandri, bëri me mbretin Mytil luftën ilire.

Libri XXVIII

Sesi pas vdekjes së mbretit të Epirit, Aleksandrit, epirotët vranë Laodamenë... Se si mbreti i Maqedonisë, Demetri, u thye nga dardanët... Duke u larguar pak nga tema, flitet për luftën ilire që romakët bënë kundër Teutës.

Libri XXIX

Lufta e mbretit Filip kundër dardanëve dhe etolëve. Filipi luftoi kundër ilirëve, dardanëve dhe prapë kundër etolëve, të cilëve u ndihmonin romakët...

Libri XXXIII

Se si romakët luftuan me mbretin e Maqedonisë Perseun, të birin e Filipit dhe, pasi e zunë rob, shkretuan Epirin.

info@balkancultureheritage.com