Kisha e Ristozit në Mborje të Korçës
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Kisha e Ristozit në Mborje të Korçës

Është një kapelë mjaft piktoreske nga trajtimi i jashtëm dhe proporcionet e goditura. Ajo sot është e dëmtuar dhe me një hajat të vonë në anët jugore dhe perëndimore. Brendësia është mjaft intime si rezultat i krahëve të kryqit mjaft të vegjël me kupolë mbi tambur që nënvizon vertikalitetin. Në anën e jashtme kisha është ndërtuar me gurë dhe tulla, duke pasur dhe pjesë me kluasonazh, ndërsa tamburi i kupolës është i tëri me tulla, tetë faqesh me koloneta në qoshet. Sipas mbishkrimit të ruajtur në pikturën e murit perëndimor, kisha është ndërtuar në vitin 1389.

info@balkancultureheritage.com