Kolonada e Kavajës
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit

Kolonada e Kavajës

Në të njëjtin kopsht të muzeut ku janë gjetur mbishkrimet osmane, ndodhej që në fillim të viteve ’70, kolonada dyshe e xhamisë së madhe të Kavajës; ajo u shemb dhe u transportua në Durrës, ku edhe u rindërtua me kolonat klasike dhe me harqet e stilin e ndërtimit osman.

info@balkancultureheritage.com