Kultura
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Kultura

  

Nimfat vallëzojnë rreth flakës së Nymphaeum. Reliev prej guri i gjetur në Klos i takon shekullit III para Krishtit.

Periudha më e hershme e dëshmuar nga gërmimet arkeologjike, i takon shek. VI p. Kr. dhe karakterizohet nga qeramika protourbane ilire, e punuar pa çark dhe e pikturuar sipas stilit devollit. Ajo shoqërohet me qeramikë të importuar korintike dhe jonike.

Qeramika e gjetur në agora dhe në banesën e gërmuar është e prodhimit lokal dhe i takon shek. III-II p. Kr. Brenda qytetit antik është gjetur një reliev në gur gëlqeror lokal, i cili paraqet nimfet që vallëzojnë rreth zjarrit të nymfeut.

info@balkancultureheritage.com