Libri II

Libri II

Në tokat e Ilirisë ka një burim të ftohtë, që i djeg veshjet e ndera mbi të... Në Lynkesti ka një ujë të tharptë, i cili të deh sikur të ishte verë.

Por ky zjarr [i Nymfeut], megjithëse ndodhet në mes të një pylli të dendur, është i këndshëm dhe nuk dëmton gjelbërimin që e rrethon; dhe krateri gjithmonë i ndezur i Nymfeut, që gjendet afër një burimi shumë të ftohtë, i paralajmëron apolloniatët fqinjë; këto i thotë Teopompi. Zjarri shtohet nga shirat dhe nxjerr serë, që duhet përzier me ujin e burimit të papijshëm, pëmdryshe është më e lëngshme nga të gjitha serat...

Në Nymfe nga shkëmbi del nëj flakë që ndizet nga shirat...

info@balkancultureheritage.com