Libri II
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Libri II

Pak kohë më vonë u dërgua Druzi në Iliri, me qëllim që të mësonte artin luftarak dhe të fitonte dashurinë e ushtarëve...

Vitin në vazhdim qenë konsuj Tiberi e Germaniku. Tiberi ishte për të tretën herë, Germaniku për të dytën. Por, kur ky i fundit mori në dorëzim detyrën, gjendej në Nikopol, qytet i Ahesë ku kishte vajtur gjatë bregut të Ilirisë, pasi kishte parë vëllanë e tij Druzin, që gjendej atëherë në Dalmati. Shtrëngatat e mëdha, që zunë në detin Adriatik dhepastaj në Jon, e detyruan të qëndronte disa ditë në Nikopol...

info@balkancultureheritage.com