Libri III
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Libri III

Nigri, kur mori vesh se Severi u bë zot i gjendjes në Romë - gjë të cilën nuk e priste are e që ai ishte shpallur nga senati pemador e ishte nisur kundër tij me gjithe ushtrine tokesore të Ilirisë dhe me gjithë flotën që kishte, u frikësua shumë dhe dërgoi lajmëtarë te gjithë sundimtarët e popujve, duke i urdhëruar që të mermin masat e nevojshme për të majtur gjithë hyijet dhe limanet.

info@balkancultureheritage.com