Libri V
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Libri V

Por kur nata iku

Një re ia mori shkëlqimin ditës dhe detrat pak nga pak

u tronditën deri në thellësi, dhe ua lëvizi Kerauninë varkëtarëve.

Prandaj anijet filluan të rrëmbehen dhe deti i shqetësuar flotën

e vuri në lëvizje; dhe me erë dhe përkrahjen e valëve

u avit dhe çengelat në rërën e Palestës hodhi .

Fusha e parë pa se prijësat zunë vend në shatore afër njëri-tjetrit

dhe këtë /tokë/ i shpejti Genus dhe Apsi i qetë

e rrethojnë me brigje. Që të kalojnë anijet në Aps

bëhet shkaktare një baticë të cilën me pabesi e tërheq një valë e lehtë.

Por në Genus, bomat herë të shkrira prej diellit, herë prej shiut

derdhen: As njëri, as tjetri nuk lodhen me një rrjedhje të gjatë,

por kur i afrohen bregut nuk shohin veçse fare pak vende.

info@balkancultureheritage.com