Libri VI
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Libri VI

Fill pasi ushtria kaloi lumin mbi një urë anijesh, erdhi menjëherë në lëm Omopsadi, me një grup të madh kalorësish. Ky parth, dikur i internuar, kishte shërbyer në trupat ndihmëse në kohën kur Tiberi po përfundonte shtypjen e kryengritjes dalmate dhe ishte dalluar sa që meritoi titullin e qytetarit romak.

info@balkancultureheritage.com