Libri VII
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Libri VII

Jo për t'u mbajtur që të ktheheni në atdhe do t'u them, o maqedonas, këto fjalë (për mua ju mund të shkoni ku të doni), por që ta kuptoni se ku keni arritur dhe nga kush po ndaleni.

Do ta filloj, ashtu sikurse duhet, me Filipin, tim atë. Filipi ju gjeti si endacakë, pa një vendbanim të përhershëm, pa laçkë e plaçkë dhe pa asgjë, të veshur me lëkura të thjeshta, duke kullotur nëpër male bagëti të pakëta që i mbronit me pak sukses kundër ilirëve, tribalëve dhe thrakëve fqinjë; ju veshi me rroba, ju bëri të zbritni nga mali në fushë dheju bëri të tmerrshëm kundër barbarëve fqinjë..."

info@balkancultureheritage.com