Libri XVI
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit

Libri XVI

Se si pas vdekjes së Kasandrit, kur filloi lufta midis të bijve, Demetri, i thirrur nga njëri prej tyre në ndihmë, e vrau atë dhe zuri mbretërinë maqedonase. I dëbuar prej këndej pas pak kohësh nga mbreti i Epirit, Pirrua, ai i transferoi veprimet ushtarake në Azi.

info@balkancultureheritage.com