Mitologjia Helene
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Mitologjia Helene

~Jim Tierney

Gjeneaologjia e Zotëve
Zeusi në fron, Olimp
Përdhunimi i Persefonit Prosperine
...
Pasardhësit e Prometeut
...
Odiseu dhe njerëzit e tij ndeshem e ciklopët.
Phaethon dhe qerrja e tij, të gjithë në flakë, ranë në tokë
Pegasus dhe Bellerophon
...
Perseu dhe Herkuli
Medusa
Minotauri dhe Tezeu në labirint
...
...
...
Atalanta dhe molla e artë
Akili dhe dera e Trojës.
Helena e Trojës
...
...
Kali i Trojës
Aventurat e Odisesë
Enea dhe Sibyl hyjnë në barkën e Charon
Teba dhe Atreida
Dera e Athinës

info@balkancultureheritage.com