Nga Revista Monumentet
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Revista "Monumentet" nga nr. 1, 1971

 

Redaksia:

Gani Strazimiri (Kryeredaktor)

Aleksandër Meksi, Apollon Baçe, Emin Riza, Gjerak Karaiskaj, Neritan Ceka, Selim Islami (Zv. Kryeradaktor), Stilian Adhami.

Revista "Monumentet" nga nr. 2, 1971

 

Redaksia:

Gani Strazimiri (Kryeredaktor)

Aleksandër Meksi, Apollon Baçe, Emin Riza, Gjerak Karaiskaj, Neritan Ceka, Selim Islami (Zv. Kryeredaktor), Stilian Adhami.

Revista "Monumentet" nga nr. 3, 1972

 

Ministria e Arsimit dhe Kulturës 

Instituti i Monumenteve të Kulturës

Tiranë

Revista "Monumentet" nga nr. 4, 1972

 

Redaksia:

Gani Strazimiri (Kryeredaktor)

Aleksandër Meksi, Apollon Baçe, Emin Riza, Gjerak Karaiskaj, Neritan Ceka (Sekretar), Selim Islami (Zv. Kryeredaktor), Stilian Adhami.

Revista "Monumentet" nga nr. 5-6, 1973

 

Redaksia:

Gani Strazimiri (Kryeredaktor)

Aleksandër Meksi, Apollon Baçe, Emin Riza, Gjerak Karaiskaj, Neritan Ceka (Sekretar), Selim Islami (Zv. Kryeredaktor), Stilian Adhami.

Revista "Monumentet" nga nr. 9, 1975

 

Punë letrare e Institutit të Monumenteve të Kulturës pronë e Ministirsë së Arsimit dhe Kulturës.

Shtypur : Kombinati Poligrafik Shtypshkronja "Mihal Duri", Tiranë.

Revista "Monumentet" nga nr. 10, 1975

 

Punë letrare e Institutit të Monumenteve të Kulturës pronë e Ministirsë së Arsimit dhe Kulturës.

Shtypur : Kombinati Poligrafik Shtypshkronja "Mihal Duri", Tiranë.

info@balkancultureheritage.com