Numizmatika
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Numizmatika

Në periudhën 270 - 167 u prenë monedha bronzi në emër të Koinonit të Bylinëve (Byllionon) me tipet:

1.            Koka e Zeusit - Gjarpër rreth një comucopia.

2.            Koka e Neoptolemit me helmetë korintike - Topurre.

3.            Koka e Neoptolemit me përkrenare korintike- Rrufë.

4.            Koka e Neoptolemit me përkrenare korintike- Shqiponjë mbi rrufë.

5.            Kokë e një nymfe - Zjarri i Nymfeut.

Pas vitit 167, kur romakët njohën vetëm autonominë e Bylisit, vazhdoi vetëm prerja e monedhave të tipave 3,4 dhe 5 që cilësohen vetëm me emrin e qytetit (Byllis).

info@balkancultureheritage.com