Origjina trojane
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Origjina trojane

Ky version e ka zanafillën e vet te vepra "Historia" e Herodotit (484 - 425 p.e.s. ), ku autori i vlerësuar si “babai i historisë botërore”, vë në dukje se tirrenët, domethënë etruskët, u dyndën në Gadishullin Italik nga Azia e Vogël, qysh në shek. XIII p.e.s.

Dëshmi të tilla të ngjashme i ndeshim edhe në veprat e autorëve të tjerë antikë greko-romakë, si: Straboni, Plini (Plaku) dhe Taciti, të cilët kurdoherë i referohen Herodotit, pohimet e të cilit për këtë çështje jo vetëm i marrin për të mirëqena, por dhe i mbështesin pa mëdyshje.

info@balkancultureheritage.com