Pani i dehur
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Pani i dehur

Figurina prej bronzi u zbulua rastësisht në pastoret e futura rrëzë malit Milea, përballë Butrintit. perëndia e tufës, tufave dhe pastivave bëri menjëherë një përshkrim të trupit të zhveshur që zbulonte këmbë të ngjashme me dhinë, mjekrën dhe flokët e përzier shkopin e bariut, dhe brezi i djathtë përmbys ritonin që ai të shikonte pikat e fundit të verës. vështrimi në fytyrën e tij, aq një përcjellës për festat e Dioniseve, tregon gjendjen e tij të dehur. Mitologjia lokale e shoqëroi Panin me Liqenin Buthrotum ndërsa iliro-epirotët besojnë në kultin e nëntokës.

Pani i dehur

 

info@balkancultureheritage.com