Qyteti i poshtëm

Qyteti i poshtëm

  

Qyteti i poshtëm

Ugolini pati përcaktuar edhe shtriijen në rreth 6 ha të një lagjeje të poshtme të Foinikes, nëpërmjet identifikimit të disa ndërtesave të vendosura me orientim sipas pikave të horizontit. Ato ishin punuar të gjitha me muratura të tipit opus incertum me breza prej tre, katër dhe pesë rradhë tullash, disa herë mjaft të afërta me opus reticulatum. Ugolini propozoi një datim të tyre në periudhën pas Hadrianit, pra rreth mesit të shek. II e.sonë. Nuk janë kryer gërmime sistematike dhe një pjesë e atyre ndërtimeve u prishën dhe u mbuluan gjatë zgjerimit të fshatit të sotëm të Finiqit.

info@balkancultureheritage.com