Sanktuari i Dionisit
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Sanktuari i Dionisit

Sanktuari i Dionisit

Murit perëndimor të odeonit i mbështetet një faltore e vogël me përmasa 5 x 5 m. Fasada e saj zbukurohej nga dy kolona jonike. Në pjesën e prapme. që shfrytëzonte një nishe të murit mbështetës të shek.IV p.Kr., gjenden tri bazamente për vendosje skulpturash. Në të dyja anët, dy bazamente të gjata mbanin ndoshta relieve të lidhura me funksionin e faltores. Faltorja mund të ketë qenë në funksion të odeonit, lidhur me kultin e Dionisit, apo të perandorit.

info@balkancultureheritage.com