Situata në Anadoll
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Situata në Anadoll

Ndërkohë që Sulltan Muradi ishte i zënë me vëllain e tij Mustafain, Isfendijar Beu i Bejlikut të Xhandarogllut pushtoi qytetet Çankërë, Tosja dhe Kalexhik, që ishin aneksuar nga osmanët, gjatë periudhës së Çelebi Mehemmedit. Ushtria osmane u përball me ushtrinë e Isfendijar Beut pranë Bollusë. Isfendijar Beu u mund dhe u largua drejt Sinopit. Megjithatë, ai u fal pasi u betua për besnikëri dhe përkrahje ndaj osmanëve në vitin 827/1423.

info@balkancultureheritage.com