Situata në Rumeli

Situata në Rumeli

Ndërkohë që Sulltan Muradi ishte i zënë me këto probleme në Anadoll, princi i Vllahisë (Rumania Jugore e ditëve të sotme), Vlad Drakul, kaloi Danubin dhe plaçkiti territoret osmane. Vlad Drakuli kishte rrëzuar nga froni Danin dhe e kishte zëvendësuar atë. Titulli i tij Drakul do të thotë Satana. Firuz Beu u dërgua në luftë kundër këtij Satanai dhe e mimdi atë. Drakuli u detyrua të paguante taksa dhe t'ia dërgonte peng dy djemtë e tij osmanëve. Gjithashtu, ishte e nëvojshme që Devleti Osman të rimerrte tokat e humbura në Shqipëri, gjatë periudhës së ndërprerjes së sundimit, në mënyrë që të mbronte dhe të vendoste stmdimin e tij në rajonin e Ballkanit. Isa Beu, djali i Evrenos Beut, u dërgua në krye të një ushtrie të fuqishme në Shqipëri dhe avancoi në këtë territor deri në brigjet e Detit Adriatik. Gjon Kastrioti u mund gjatë këtyre fushatave luftarake dhe djali i tij, Gjergji, u mor peng dhe u dërgua në Edrene. Në këtë vend, ai u konvertua dhe u quajt Iskender Bej (Skënder Beu), por më pas ai do ta mohonte fenë dhe do ti shkaktonte probleme Devletit Osman. Isa Beuz djali i Evrenos Beut, shkatërroi muret e qytetit të Korintit dhe hyri në More në . vitin 826/1423.

info@balkancultureheritage.com