Stoa
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Stoa

Stoa

Rrëzë shkëmbit, në krahun lindor të teatrit, ruhet një stoa, si pjesë e kompleksit të periudhës helenistike. Ai kishte një gjatësi 30.50 m dhe gjerësi 4.60 m, me një sallë të vetme, e cila komunikonte përmes katër hyrjeve me harqe të rreme. Trajtimi i thjeshtë i ambientit lidhet me funksionin e saj si një stoa për pelegrinët që vizitonin tempullin e Asklepit. Gjatë ndërtimit të teatrit në mesin e shek III p.Kr., pjesa më perëndimore e stoas u prish nga muri mbajtës i shkallares, por pjesa tjetër ruajti funksionin fillestar.

info@balkancultureheritage.com