Tyrbja
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Tyrbja

Përballë me kalanë, në qafen që dikur ishte e zënë nga pazari, ndodhet një tyrbe, ku është varrosur një anëtar i familjes së Bushtalinjve. Ajo është një ndërtesë e hapur dhe e madhe me një grilë të vogël prej hekuri. Nuk ishte i mundur bërja e ndonjë ekzaminimi më të afert.

info@balkancultureheritage.com