Ura e Haskovës
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Ura e Haskovës

Ura e vogël dhe e hijshme e Haskovës ndodhet afer fshatit me të njëjtin emër dhe kalon mbi lumin Drino. Ajo ka dy harqe, njëri 8m dhe tjetri 6m. Të dyja harqet janë të ndërtuar nga blloqe të vetme. Ura ka vetëm një pilë dhe është e ndërtuar me blloqe të një madhësie të zakonshme guri gëlqeror. Muri fillestar është akoma ekzistues.

info@balkancultureheritage.com