XV
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

XV

A nuk është më mirë të vdesësh, se sa gjallë turpin të durosh?

Dhe me të vërtetë cila krahinë mbetet akoma, nëqoftëse Afrika e dorëzuar

mbretërve maurë, Ilirikut të vuajtur nga shkatërrimet i shtohet?

info@balkancultureheritage.com