XX
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

XX

Dhe tani kush marrëveshjet shkel,

pasurohet, kush atyre u përmbahet në skamje jeton; Ai që shkretoi

provincën e Ahesë dhe pastaj, pa u dënuar, Epirin shkatërroi,

sundon tani Ilirikun; dhe më në fund hyn si mik

brenda mureve /të qyteteve/ që pati rrethuar, për t'u dhënë urdhëra atyre,

gratë e të cilëve zotëron dhe fëmijët e të cilëve i vrau.

info@balkancultureheritage.com