Xhamia e Pashës
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Roma Mbretërore
~Shaban Dervishi
Republika e hershme
~Shaban Dervishi
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit

Xhamia e Pashës

Kjo xhami ka qenë një ndërtesë e thjeshtë drejtkëndore dhe e ulët, me një tavan prej druri dhe çati me tjegulla. Një minare e gjatë dhe e veçantë i shtonte një pamje të këndshme kësaj ndërtese të ndërtuar pa kërkesë krijuese. Xhamia ndodhej në pjesën jugperëndimore të qytetit, pak metra në jug të xhamisë së Agait. Xhamia e Pashës duket se është një ndërtesë e fillimit apo e mësit të shekullit XIX. Ajo nuk është konsideruar Monument Kulture dhe prandaj u shkatërrua pas vitit 1967.

info@balkancultureheritage.com