Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Trashëgimia kulturore në Evropën Juglindore

Trashëgimia.com ka për synim grumbullim materiali për studim të historisë, arkeologjisë, filozofisë, historisë së arkitekturës, trashëgimisë kulturore, dhe paraqitjen e tij në atë mënyrë që do të lehtësonte çasjen për përdorim arsimor. Burimet janë në dispozicion kryesisht për t'u përdorur në kurset e shkollës së mesme apo universitetit/kolegjit. Brenda teksteve janë bashkangjitur libra plotësues, me mundësi blerje nga Amazon,

info@balkancultureheritage.com