Naiskosi i Herakliut
Qyteti antik
~Foustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Zgjerimet e para të Romës (753 – 350 para Jezu Krishtit)
~Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Instituti i Arkeologjisë
V
XV
XX
Shqipëria Arkeologjike
~Muzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Në pranverë të vitit 1396
~Oliver Jans Schmitt
Republika detare e Venedikut
~Oliver Jens Schmitt
Bylisi
~Neritan Ceka, Skënder Muçaj

Naiskosi i Herakliut

Naiskosi i Herakliut (15.6 x 11.2 m, fig. 96,97), ndoshta i fillimit të shek. III. p.e.s. dhe i rindërtuar pas shembjes në v. 219 p.e.s., përbëhet nga kthina e shenjtë (9.1 x 10 m), parakthina e thellë (5.6 m) dhe shtroja me pllaka të prera mirë. Mbi këtë shtroje vijonin 4 kolonat e orderit dorik (prostil, tetrastil).

info@balkancultureheritage.com