Mbi Indinë
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Mbi Indinë

Nga Eordaia ishin Ptolemeu, i biri i Lagit, dhe Aristoni, i biri i Peisait.

Cynegeticus

(Mbi gjuetinë)

Atje ku fushat janë të përshtatshme si në Myzi, Geti, Skythi dhe lliri, gjuetia e drerëve bëhet me kuaj të racës skythe dhe ilire. Këta /kuajt/ për vrapim garash nuk janë të mirë, por megjithatë nuk janë për t'u përbuzur, duke i krahasuar me kuajt e Thesalisë, të Siqelisë apo të Peloponezit, pasi i qëndrojnë lodhjes.

info@balkancultureheritage.com