Muri i Demës
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Muri i Demës

Nga veriu territori i Prasaibëve mbrohej nga një fortifikim që ndërpriste kalimin nëpër gadishull, atje ku ai fillon midis liqenit dhe detit . Gjurmët e këtij muri dallohen më të qarta në perëndim të Manastirit të Shën Gjergjit, ku duket të ketë qenë edhe hyrja. Deri në buzë të detit muri zbret me një gjerësi 9.60 m, i ndërtuar me blloqe guri të mëdhenj katërkëndësh. Gjerësia e tij shërbente edhe për kalimin dhe qëndrimin e luftëtarëve. Fortifikimi paraqet një ndërtim të shek. V p.Kr.

info@balkancultureheritage.com