Ndërtimet e tjera
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Ndërtimet e tjera

Nën pasqyrën e ujit, pranë një muri 300 m të gjatë buzë Drinit, janë gjetur trungje të lëmuara kolonash, kapitele korintikë, pjesë frizesh floreale dhe ortostatë të shek ll. Në murin pendë janë ripërdorur si spolie frize (1,67 x 0,65 m) me delfinë dhe sfurqe tredhëmbësh të cilat i përkisnin një tempulli të madh të rendit korintik kushtuar gjasisht Neptunit. Në qytetin e poshtëm, në brendi të tij, janë gërmuar banesa të shek. II p.e.sonë., shek. I-III dhe shek. IV-VI. Një banesë buzë lumit është e pajisur me mozaik me ngjyra me motive gjeometrike dhe floreale të shek. III.

info@balkancultureheritage.com