Përfytyrime mitologjike, gjetje arekologjike Apolloni
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Përfytyrime mitologjike, gjetje arekologjike Apolloni

~Neritan Ceka

Nike fluturuese, Doreza e e një vazo bronzi, Prodhim Korinthian,
gjysmës së dytë të shek. VI p.e.sonë.
Zeusi i Dodonës. Figurinë prej bronzi prodhim korintas. Gjysma e dytë e
shek. të VI p.e.sonë
Broke nga Atika, perzanton "sfinks", fundi i shek. VII p.e.sonë
Dionisi si aktor, krater italik me figura të kuqe nga çereku i parë i
shek. IV p.e.sonë
Krater Apulian i fillimit të shek. IV p.e.sonë
Amorfë nga Atika e pikturuar zi, mesi i shek. VI p.e.sonë
Vazo Atikase e mesit të shek. VI p.e.sonë
Kalorësi i Apollonit, reilef i shek. III p.e.sonë
Kokë memeri e Artemisës, shek. III p.e.sonë
Afërdita në mes grifonëve, Stelë Apolloniate e shek. III-II p.e.sonë.
Personifikimi i lumit Aous, burim jete dhe prosperiteti për Apoloninë shekulli IV p.e.sonë
Shtizëhedhës. Figurinë prej bronzi e prodhimit korintas, gjetur në lartësinë 101 gjysma e dytë e VI-p.e.sonë.
Olpe e prodhimit korintik fundi i shekullit VI p.e.sonë
Perëndesha Athena duke ndjekur gjigantin Enchelados. Amfora e zezë Atikase nga mesi i shekullit VI p.e.sonë

 

info@balkancultureheritage.com