Përfytyrime mitologjike gjetje arkeologjike Buthrot
Mitologjia Helene
~Jim Tierney
Qyteti antik
~Fustel De Coulanges
Origjina e Mendimit
~Jean Pierre Vernant
Struktura e simbolizmit ilir
~Aleksandër Stipçevic
Pirateria ilire
~Pierre Cabanes
Mbretërimi i Gentit
~Pierre Cabanes
Mesapët dhe gjuha e tyre
~Myzafer Korkuti
Arkitektura Sepulkrale
~Apollon Baçe
Vlora në mesjetë
~Konstantin Jereçek
Klementi i Ohrit dhe Shqipëria
~Dimitri Obolenski
Ajkuna kján Omerin
~Curraj – Epér (Mirash Gjoni)
Orët e Mujit
~Visaret e Kombit
Shqipëria e Lashtë
~Luigi M. Ugolini
Ballkani Qëndror
~Guillaume Lejean
Udhëtimet e para 1897 - 1905
~Franc Baron Nopça
Fiset Shqiptare
~Robert Elsie
Gegët dhe toskët
~Robert Elsie
Fisi i Kelmendit
~Robert Elsie
Në anijen "Danubio"
~Marcin Czerminski
Shebeniku (Sibenik)
~Marcin Czerminski
Skardona dhe Ujvara e Kërkës
~Marcin Czerminski
Nga Shqipnia e jugut
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Mesme
~Johann Georg von Hahn
Shqipnia e Veriut
~Johann Georg von Hahn
Gryka e Kotorrit
~Marcin Czerminski

Përfytyrime mitologjike gjetje arkeologjike Buthrot

~Neritan Ceka

Fundi i një vazoje të madhe bronzi në formë "sfinksi" shek. III p.e.sonë
Posedioni, figurinë bronzi (gjetur në Antigone, shek. III p.e.sonë)
Pani i dehur, figurinë bronzi, shek. III p.e.sonë
Koka e Apollos, kopje romake nga një model grek, gjysma e parë e shek. IV p.e.sonë
Asclepius - Aesculapius. Reliev prej mermeri i shekullit II pas Krishtit, gjetur në faltoren e tij

 

info@balkancultureheritage.com